5 apró trükk, amivel növelheted a vonzerőd

Bár részben szubjektív, hogy mi számít vonzónak, vannak általános érvényű szabályok, melyek mindenkire vonatkoznak. Ilyen például a személyes higiénia fenntartása, vagy a nagyrészt szimmetrikus arc látványa. A vonzerő azonban nem kizárólag a külsővel függ össze, egyes tulajdonságok és szokások sokkal többet számítanak, mint a megjelenés. Kutatások szerint ezek az egyszerű dolgok megsokszorozzák a vonzerődet.

Kedvesség

A kedvesség bizonyítottan vonzó. Ahogy a kellemes külsejű embereket tudat alatt automatikusan a jó természettel társítják, úgy fordítva is működik: a segítőkészség rögtön szebbnek láttatja a kedvesen cselekvőt.

Sminkelés

A sminkeléssel kapcsolatban az arany középút a legvonzóbb. Nyugodtan fel lehet dobni vele az arcot, de a férfiak határozottan ellenzik a túl erős festést – a természetes hatású, enyhe sminket viszont nagyon vonzónak találják.

Hangszín

Sokat számíthat a hangszín is. A férfiak jobban kedvelik, ha egy nő kissé magasabb hangon beszél, mintha mély, rekedtes, füstös hangot ütne meg. Persze nem a megjátszott vékony hangra kell gondolni, csupán a természetes hangszínre, ami nincs elfojtva – és mélyítve.

Nevetés

Minél többet és minél jóízűbben nevetsz, a vonzerőd annál inkább hatványozódik. A humort a férfiak és a nők is a legfontosabb tulajdonságok közt tartják számon. Azt is kutatás bizonyítja, hogy a mosolygó nőket vonzóbbnak tartják a férfiak, mint a komoly-komor arcúakat.

Társasági szerep

Járj társaságba, lógj többet a barátaiddal, mert állítólag vonzóbbnak tűnnek, akik csoportban vannak. Erről már az Így jártam anyátokkal című sorozat is elmélkedett egy sort, most kutatás is alátámasztja.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.