Három jó tanács sportolóknak a mindennapi munkához

A sikeres sport alapja a megfelelően konzisztens beletett munka, és az, hogy nap mint nap tegyünk azért, hogy mi álljunk a dobogó tetejére az év végi verseny után. Nem lehet valaki igazán jó úszó, kosaras, vagy karatés, ha nem tesz rendszeresen, nap mint nap a saját sikeréért.

Mindig menjünk el edzeni hetente háromszor

Mindig menjünk el egy héten minimum háromszor edzeni, hiszen ez adja meg a heti rendszerességet a közös munkában. De soha ne történjen olyan, hogy egy héten egyetlen egyszer sem gyakoroltuk a szükséges mozdulatokat, fogásokat. Az sem jó ötlet, ha minden egyes nap járunk sportolni, hiszen így a testünk nem fog regenerálódni.

Legyen egy profi edzőnk

Mindig legyen egy profi mentorunk, akire hallgathatunk, és aki túllendít minket a mélypontjainkon. A különféle technikák helyes megtanítása, megmutatása is rendkívül fontos a sikerhez. Egy jó sportedzőt mindig az megfelelő múltjáról ismerhetünk fel.

Étkezzünk megfelelően

Mindig próbáljunk meg úgy étkezni, ami a legjobb az emberi szervezet számára. Elegendő mennyiségű szénhidrát, fehérje és vitaminok – lehetőség szerint gluténmentes étrenden érdemes élni, hiszen ez rengeteg civilizációs betegségtől megóvhat minket.

A kikapcsolódás sem maradhat el

Soha ne felejtsünk el kikapcsolódni, és egy picit pihenni, hiszen nem lehet mindig csak a munkára és a teljesítményre, asztalra letett eredményekre gondolni.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.